Spektakulære bygninger i Norge

Home / Spektakulære bygninger i Norge

Spektakulære bygninger i Norge

Norge er et relativt ungt land, men vi har en lang historie og mange stilige bygninger er bevarte. Det bygges også stadig nye bygninger, og ofte er den ene mer spektakulær enn den andre. Langt nord i landet vårt finner vi et helt spesielt byggverk, som er sesongbasert, og som bygges opp hver eneste vinter. Vi snakker om ishotellet i Alta, som absolutt kan sies å være en spektakulær bygning. Ishotellet er ikke stedet for deg som søker varme, men det kan absolutt varme et hjerte som elsker spesielle og vakre byggverk. Her holdes temperaturen på 4 – 7 kuldegrader, og til og med glassene er laget av is!

Noen mil unna, finner vi Juhls Sølvsmie i Kautokeino som ofte kalles for viddas oase. Ekteparet som driver smien, bor også her. Liker du bygninger med spesiell kultur, så sies det at dette er Nord-Norges mest spesielle, og det morsomme er at ingenting har vært planlagt i byggeprosessen. Dette er et arkitektsmykke som har blitt til underveis, og som stadig fornyer seg og vokser. Det begynte som et enkelt hus av tre, og taket som tok form på husets neste byggedel, kom på plass på sekstitallet, og er formet av snøfonna som lå mellom vedskjul og hus. Siden den gang har det kommet til et nytt rom for hvert tiår.

Norge har flere særegne bygninger å by på

Det er ikke mulig å nevne alle viktige og spektakulære bygninger i en post, men det er likevel noen som bør nevnes litt ekstra, og som du bør besøke, dersom du ikke allerede har gjort det. Norges egne Opera er selvskrevet på en slik liste. Likeså er mange av de nye bygningene i Oslos Barcode i Operakvarteret av spesiell karakter. Statoils hovedkvarter på Fornebu er også verdig å bli nevnt i denne sammenhengen. Juvet landskapshotell er et smykke for seg selv, og i samme slengen bør du oppleve Trollstigplatået. Begge steder kan ta pusten fra deg, på hver sine måter!

Bygninger som Juhl Sølvsmie i Kautokeino skjuler seg blant norske skatter